Standpunten

olympische Spelen

op de Olympische Spelen in Peking zullen de voetballers opwarmen met ijsvesten aan. Dit om oververhitting voor de match tegen te gaan.De spelers kregen de raad hun urine te controleren om na te gaan of ze gedehydrateerd zijn. Het kleur en de densiteit van hun urine moet lijken op...Heineken....Dan pas is het ok....??!!

asiel

het huidige asielbeleid is alleen gebaseerd op de thuissituatie van de asielaanvrager. Alleen indien er echt sprake is van een zeer levensbedreigende oorlogssituatie maakt de asielaanvrager in België kans. Ondertussen weet iedereen dat een ander soort asielbeleid nodig is, namelijk dit van de economische migratie. Maar ondertussen worden die asielaanvragers botweg genegeerd en teruggestuurd.

pers en doping

Dat sommige buitenlandse kranten niet meer willen berichten over de Tour omwille van enkele dopinggevallen is BELACHELIJK. Gaan zij dit ook doen als er fraude is in politiek of doping in atletiek, of F1?De Belgische kranten zullen wel tweemaal nadenken vooraleer ze minder sport publiceren. Want de verkoop van hun krant zou wel eens zeer diep kunnen vallen.Neemt niet weg dat de journalisten hun niveau moeten opkrikken. De meeste sportjournalisten kenden veel te weinig over doping of ze wilden er ook niet over schrijven om niet uit de gratie te vallen bij enkele interessante sponsors.

DehaeneJL

Jean-Luc verklaarde onlangs dat hij, indien hij nu in de politiek zou stappen, zou kiezen voor een socialistische partij....Nu?? Dat is op dit ogenblik en dat is het moment waarop diezelfde politieker ook in enkele raden van bestuur van grote bedrijven meedraait. Het één belet het ander niet maar het lijkt wel een perfecte tennisser : 100% links- maar ook rechtshandig

Belgische voetbalbond in verval

Het kon niet op : een trainingscentrum in Tubize , met hotel erbij...en splitsing van de Bond in Vlaamse en Waalse vleugel was overbodig, want de rijke Bond bleef liefst unitair.. tot het nu plots niet meer draait zoals verwacht en er moet bespaard worden. De kleine clubs zullen nu nog meer moeten betalen voor de fratsen van de vroegere en huidige voetbalbondleiders.

Teveel antidepressiva in rusthuizen?

Dergelijke wetenschappelijke 'nonsens' haalt dus de media...Het zijn alweer de huisartsen die teveel antidepressiva voorschrijven in rusthuizen. Dat dit zeer vaak gebeurt op advies van een geriater wordt niet vermeld. Wat ook niet wordt gezegd is dat de rusthuizen te weinig personeel hebben. Stel dat vadertje staat investeert in een betere omkadering en stel dat vele van die bejaarden meer bezoek zouden krijgen... En tot slot : wat is er nu echt fout aan een antidepressief middel? Wil men dan toch terug naar de slaappillen ?Mijn advies : geef geen weggesmeten geld aan zo'n studies maar help de rusthuizen aan meer personeel !

burgermanifest

Weinig mensen zitten te wachten op de boekjes van onze toppolitici. Ik zit alleszins niet te wachten op nepartikelen zoals een vierde Burgermanifest dat voorstelt de belastingdruk te verlagen en ondertussen de aftrekken van beroepskosten zo goed als volledig te schrappen. Het eindresultaat zal dan ook zijn dat wie investeert MEER zal moeten betalen..

Staatsgebouwen verkopen?

De regering Verhofstadt verkoopt onze staatsgebouwen onder de prijs en huurt deze boven de prijs.Daardoor smukt ze de huidige rekeningen op en bezwaart ze de financiële toekomst van ons land. En dit mag blijkbaar...Financieel wanbeleid van de onderste plank!

Voltijds Burgemeester?

Pieter De Crem is geen voltijds burgemeester ( want ook parlementair) en toch haalt hij een klinkende overwinning. Johan De Roo is voltijds burgemeester en zijn lijst verliest één zetel.De Maldegemnaars waren dus niet supertevreden.Daniël Termont kan Gent besturen en oefent naast zijn huidig schepenmandaat tal van functies uit. Om maar aan te tonen dat de belofte van ' voltijds burgemeester' eerder een electorale truuk is dan een must. Ik stel vast dat het mogelijk is snel en efficiënt te werken en ook onafhankelijk als men een eigen beroep heeft en  beroepservaring heeft opgebouwd.

Ook Evergem,Kaprijke,Sint-Laureins en vele andere gemeenten  zullen geen voltijdse burgemeester hebben. Zullen die gemeenten dan 'slecht' bestuurd worden??

Lichtere competitie

Het is nogal naief te denken dat lichtere competities minder doping veroorzaken. Want het gebruik van doping zit in elke sportdiscipline. De enige methode is een juiste, degelijke controle op alle producten en bij alle sporters. Ook dient vermeden te worden dat de hele procedure door éénzelfde persoon wordt gecoördineerd. De Olympische Spelen kunnen het voorbeeld geven en een dele van het sponsor-en TV-geld doorstorten naar een fonds voor dopingbestrijding.

Zijn goedkope voorschriften goedkoop?

Voortaan kan een arts die een 'duur origineel' medicament voorschrift dit laten catalogeren onder de rubriek 'goekoop' als hij niet langer het merk maar wel de productnaam vermeld op het voorschrift. Het is duidelijk dat het Riziv met deze kronkel de artsen wil voorbereiden op voorschrift op stofnaam!

Evenementenhal

elke evenementenhal die niet valt onder de Vlaremwetgeving ( dus grrot aantal evenementen per jaar) moet voldoen aan het KB van 1959(!) waarbij de geluidsproductie in de zaal minder dan 90dB moet bedragen en waarbij de geluidslast in de woningen in de omgeving minder moet zijn dan 35 dB

Eeklose politieke kemels

Niet de kritische en correcte houding tov bepaalde organisaties in deze stad verdienen het label ' kemel' maar wel die dossiers en investeringen die verkeerd werden gestuurd en berekend. Eén van de voorbeelden is het vroegere Electrabelgebouw, dat als instapklaar werd verdedigd.Het eindresultaat zal uiteindelijk fraai zijn, maar het kosten- en investeringsplaatje was compleet verkeerd ingeschat!

Criteria ideale politicus

Correctheid 63%- kennis en potentieel54%- energie50%- emotionaliteit34%- sociale ingesteldheid31%- status28%- uiterlijk19%- openheid17%- macht12%- optimisme11%-avontuurlijkheid10% en realisme 7%.... zo kan u voor de u bekende politici de criteria toetsen..

Miss Meetjesland

Is welkom in Eeklo; alleen dienen de concrete voorwaarden nog te worden vastgelegd! Tot vandaag ( maart 2006) heeft het schepencollege nog NIET beslist wat de kostprijs zal zijn en of de technische dienst dezelfde support zal leveren

Freya Van den Blunder..

Wat was het leuk om de Nederlanders uit te lachen omwille van hun stijf pak en dito haar. Nog leuker was het om een contract te tekenen met de brandstofverdelers. Pikant detail : Freya wist niet dat ze een toegift van 100 miljoen euro had getekend... Misschien wordt ze nu wel  rood, maar dan van schaamte..

Eeklo wil een Ring

en geen smalle (string-) doortocht; eindelijk zal concreet werk worden gemaakt van de tracéstudie van het zuidelijk deel van de Ring , zodat er na één jaar voorbereiding kan GEWERKT worden aan de realisatie van de Ring. Hopelijk is nu iedereen overtuigd van deze realistische timing.

Voetbalfraude

Eindelijk zijn er journalisten die ernstig werk hebben verricht en de merkwaardige beslissingen of tussenkomsten van voetballers hebben 'gekaderd'

Zakboekje voor RX-straling?

Waarom moet de hoeveelheid RX-stralen die elke patiënt krijgt niet minutieus worden bijgehouden in een 'zakboekje'. In België is het mogelijk dat een patiënt honderden malen wordt gescreend via RX en toch wordt deze cumul van straling nooit genoteerd. Nochtans is 'overbestraling door RX' een risico!

Pensioen op 89 jaar ??

Dhr Krupp zou de uitvinder zijn van het pensioen op 65 jaar. Hij liet dit invoeren in 1890. Volgens de evolutie van de levensverwachting zou dit nu overeenkomen met een lt van 89 jaar...!!???

gevonden producten dopingcontroles Vlaanderen

we vermelden telkens tussen haakjes hoeveel procent van de positieve gevallen dit product hadden gebruikt; eerste cijfer tussen haakjes is in 2004 en tweede in 2005

cannabis (25-16%)-anabolica(22-28%);stimulantia (17%-22%);weigeringen (16-23%);cortisone (10-4%; maar de toegelaten dosis in urine is in 2005 verhoogd!);peptidehormonen (7-4%)

Wielerbond betaalt veldrijders te weinig

De beste veldrijders van het land krijgen voor het Belgisch Kampioenschap maar een prijzenpot van een B-cross (!!!).De Wielerbond zuigt enerzijds de organisatoren financieel droog en anderzijds weigert die Bond haar veldrijders het normale prijzengeld van een A-cross. Als je dan weet wat zo'n kampioenschap kost ( want de bondsmensen willen vooral lekker eten...)dan is het prijzengeld voor de Bond maar een kleine inspanning. Maar ja , wie zijn de belangrijkste : de renners of de wielerbonzen ( en bij sommige hun echtgenotes....?)

Vakantiejob voor kinderen van zelfstandige?!

Een kind van een zelfstandige kan geen vakantiejob doen bij vader/moeder die zelfstandige is..Dit kan echter wel als diezelfde vader of moeder een vennootschap heeft. Waar zit het verschil en waarom de discriminatie ??

Reeds 2 miljoen europeanen besmet met HIV

toch wel verbijsterend vast te stellen dat AIDS zo snel blijft uitbreiden. En dan is er één Brit die 'doodleuk' verklaart dat hij spontaan is genezen van deze zeer besmettelijke ziekte....

Stevaert GRATIS bij Ethias ??

Stevaert, die het drukke leven van de actieve politiek wilde ontvluchten en een rustig gouveneurschap verkoos...wou toch even bijklussen bij Ethias.Maar dan liefst vet betaald voor zeer weinig werken.Gelukkig gaan er nu stemmen op om Steve actief te laten, maar dan GRATIS.Zo is de gratis cirkel rond!

Eeklose VLD split

Bij aandelen wordt een split doorgevoerd indien het aandeel teveel waard wordt. In politiek is een split steeds de voorbode van een electorale calamiteit.Het zal in Eeklo niet anders zijn, want het verleden heeft het bij andere partijen reeds uitgewezen...

De goedkope geneesmiddelen van Demotte

Minister Demotte heeft het weer verkeerd voor : hij klasseert echt goedkope medicamenten ( zoals Cedur als vetverlager;kostprijs minder dan 9 euro voor zestig dagen) onder DUUR terwijl veel duurdere generieken van cholesterolverlagers onder GOEDKOOP vallen. Voor Demotte is bij wijze van spreken een Lada een dure auto ( maar Cedur is kwalitatief dan wel nog ok en Lada niet) terwijl een 4maal4 goedkoop is. Begrijpe wie kan

Begrotingen in Eeklo

het feit dat er de jongste jaren zeer weinig kritiek is op het financieel beleid van de stad wijst er op dat ook de oppositie vindt dat de financiële dienst en de schepen van financiën degelijk werk verrichten. Het is ooit anders geweest.. En..er zijn in de gemeenteraad toch enkele financiële experten aanwezig die het minste foutje zouden afstraffen.

Dit jaar geen griep?

Door de enorme mediabelangstelling voor de dreigende vogelgriep is de verkoop van het griepvaccin immens gestegen. Bovendienmaakt het antigriepmiddel Tamiflu een topverkoop door. Het ziet er naar uit dat Belgë goed beschermd zal zijn tegen een wintergriep.

Voorzitter laat Eeklose Economische raad doodbloedent

Mevrouw De Munter heeft haar economische raad niet meer samengeroepen sinds 4 december 2004. Daarvan werd geen melding gemaakt naar het schepencollege en nu haalt ze een gebrekkige medewerking van het schepencollege aan als reden tot 'stopzetten' van de werking. Merkwaardig detail : datzelfde schepencollege had 30.000 euro voorzien voor de ondersteuning van handelsactiviteiten in het centrum. Noch de bevoegde schepen , noch de voorzitter van de economische raad deden concrete voorstellen.Naar verluidt komt er nu toch een dossier voor geluidsinstallatie in het centrum op de gemeenteraad van november. Ons aandringen op deze site heeft dus effect

L'Equipe en Armstrong

L'Equipe organiseert de Tour en het is ook die krant die het nieuws over de EPO-stalen uit 1999 ( toebehorend aan Armstrong) uitbracht. Insiders vragen zich af of de timing niet goed gekozen is : eerst de Tour zonder commotie laten verlopen en dan , na aflloop van de Tour het ( vermoedelijk reeds vroeger gekende) nieuws over de urinestalen uit 1999 uitbrengen. Als 't zo is , dan is die timing inderdaad 'perfect'.

Kreken zijn beste waterbuffer

De buffercapaciteit van de kreken in de Polders bedraagt ruim 120 hectare. Hiermee bewijzen de kreken een immense dienst bij hevige regenval. Misschien moeten de milieubeleidsmensen ook daar eens bij stilstaan. Zij lijken meer geobsedeerd door extra bos terwijl de vijver- en kreekcapaciteit eveneens essentieel is.Maar het één hoeft niet noodzakelijk met het andere in conflict te komen.

Riolen: sale and lease back?

Het is niet verstandig de Eeklose riolen te verkopen aan Amerikaanse bedrijven omdat deze ervan uitgaan dat de riolen perfect zijn, er bovendien matig voor betalen en elke discussie uitvechten volgens Amerikaans recht.Laat dus dit eenmalig financieel cadeautje aan ons voorbijgaan..Het zou immers een wrange nasmaak kunnen geven...

Verdient Tom Boonen teveel?

 Tom Boonen verdient zeer veel, maar hij is dan ook absolute top in zijn sport. In vergelijking met internationale topvoetballers van zijn niveau is hij nog een (financieel) broekje.Er zijn zelfs verschillende eersteklasse voetballers in België die verdienen wat Tom uitbetaald krijgt. Conclusie: hij verdient veel, maar niet in verhouding tot sommige andere sporters

Jacques Rogge wil oude stalen onderzoeken

Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Jacques Rogge wil dat de stalen van Armstrong uit 1999 opnieuw worden onderzocht. Ik vraag me af wat de zin is van dit nu al gecontesteerd onderzoek.Terwijl in de internationale atletiek alles blauw blauw wordt gelaten zal men nu eens een dubieus onderzoek voeren op stalen van ...zes jaar oud !!??

Belgische tijdrijders hadden slechte dag op WK

Dat onze Belgische tijdrijders op uitzondering van Bart Van Heule net op dé dag slechte benen hadden is spijtig, maar mits de juiste aanpak te vermijden. Blijkbaar heeft men bij de wielerbond nog niet gehoord van moderne apparatuur waarmee je de dagelijks en snel de actuele fitheid van een atleet kan meten...In Nederland werken ze er al jaren mee...

Tropische stormen

Het is nogal pijnlijk dat er steeds meer krachtige tropische stormen ontstaan tgv de klimaatsverandering en dat deze vooral de United States treffen; land dat de gevolgen van de klimaatsverandering zolang bleef negeren.

Fusieziekenhuis

Er is een enorme dynamiek ontstaan in het fusieziekenhuis Eeklo-Sijsele. Enerzijds is er het Masterplan en anderzijds zijn er de immense renovatiewerken die de campus Eeklo omtoveren tot een modern complex.

Stookolie betalen in schijven??

De regering Verhofstadt heeft weer een klucht gebaard: stookolieleveranciers moeten leveren en wachten op de betaling door hun klanten, want zij moeten een betaling in schijfjes aanvaarden. Misschien wordt het nog leuk als Guy eist dat uw krantenabonnement in schijfjes dient betaald te worden, alsook uw kinefactuur...Uiteraard zal zijn regering ook toestaan dat u uw belastingen voor 2005 slechts in de volgende jaren afbetaalt... Is dit nog ernstig besturen ??

Wateroverlast in Meetjesland

Het schepencollege heeft snel en kordaat gereageerd. Grachten worden gekuist of beter doorgankelijk gemaakt. Er is een vraag gericht naar aanleg van een waterbuffergebied naast de Expresweg. Het overleg met de Slependammepolder was nuttig en efficiënt. Nu maar hopen dat het niet meer zoveel op zo'n korte tijd regent!

Epotest onbetrouwbaar?

Ongelooflijk dat een B-staal (aan te wenden voor tegenanalyse) niet meer bruikbaar is. Vreemd ook dat een mogelijke afwijking, die ontstaat na een korte hevige inspanning ook zou gelden na een lange triathlon. Het is logisch dat een atleet wordt vrijgesproken als een dopingtest niet waterdicht ( of is het urine) is, maar toch : dit ruikt naar amateurisme

Electrabel en SPA

Spa-er Stevaert heeft alles in het werk gesteld om de energiemarkt zo snel mogelijk te liberaliseren en nu schreeuwen zijn partijgenoten moord en brand omdat de normale evolutie in een liberalisering, namelijk overname en internationalisering, zich nu voltrekt.

Of : je moet al tamelijk naief zijn dat in een liberale markt een overname kan tegengehouden worden.

150 kg restafval per inwoner haalbaar?

Het is zeer merkwaardig dat , althans volgens de statistieken, bepaalde gemeenten slagen in het opzet van Ovam om de restfractie van huisvuil te beperken tot 150 kg per inwoner per jaar. In Eeklo, niet toevallig een centrumstad, lukt dit niet. Dit is ook logisch daar de restfractie wordt berekend op het officieel aantal inwoners terwijl er hier dagelijks heel wat meer mensen leven, winkelen en werken. Dus : een restfractie van 150 kg kan maar gehaald worden als het totaal opgehaalde vuil wordt herberekend met een correctiefactor wegens de centrumfunctie. Zoniet zijn de statistieken waardeloos en vergelijkt men (centrum-)peren met appels....

Starten in Eeklo?

Sommige bedrijven groeien snel door; kijk naar Ecopower en Buro2. De eerste in de windmolenbranche en energielevering en de tweede als raadgever in het project stedelijke diensten aan de Industrielaan tot..bouwer van de nieuwe casino in Knokke

Verhofstadt zwengelt inflatie en loonkosten aan

Door zijn weigering om de brandstoftaksen in toom te houden is de inflatie ( stijgende olieprijzen) dermate hoger dat de loonkosten voor de ambtenaren ( ook voor de gemeenten) gevoelig toenemen. Of :de vrees van de federale regering om minder taksen te innen leidt tot een grote meeruitgave en voor de Staat en voor de gemeenten ( die in tegenstelling tot de Staat geen inkomsten maar wel uitgaven hebben door de gestegen olieprijzen). Besluit : een staaltje van wanbeleid dat de gevreesde inflatie boven de 3 procent haalt.

Genetische doping reeds een feit?

Het vermoeden van atleet Joeri Jansen dat genetische doping reeds een feit is zou ik toch met een korreltje zout nemen.Wanneer hij verwijst naar bvb Lance Armstrong dient hij toch te weten dat deze renner reeds 11 jaar geleden tot de absolute top behoorde.En het is niet omdat de gemiddelde snelheid van de Tour de France zeer hoog was dat de wedstrijd daarom zwaarder is..Integendeel , een zeer snel en strak tempo wordt door alle atleten beter verteerd dan een gebroken ritme. In alle geval, Armstrong is superbegaafd en hij heeft 'zijn' wedstrijd tot in het kleinste detail minutieus voorbereid. Dit lijkt me sterker dan het vermoeden van genetische doping.

 

Riziv betaalt dure vakantieziektes in buitenland 100% terug

Raar maar waar..terwijl minister Demotte de indexering van de zeer lage artsenhonoraria in België verbiedt betaalt hij en het Riziv wel INTEGRAAL de veel duurdere artsenbezoeken in buitenlandse vakantiecentra terug. Zo getuigen artsen van medische verstrekkingen in zonnige landen die meer dan 5 maal duurder waren dan het RIZIV-tarief in België ( vb hechting) en toch wordt ALLES INTEGRAAL ( dus zonder remgeld) terugbetaald. Besparen en weinig betalen moet dus alleen in eigen land. Ten koste van de zorgenverstrekker en ook ten koste van de patiënt. Want wie zich kwetst in ...Blankenberge betaalt minder aan de arts, maar betaalt wel remgeld. Wie dezelfde verwonding oploopt in Salou betaalt veel meer aan de arts , maar dan ZONDER ENIG REMGELD. Logica ??????

Medisch attest UCI is te duur

De Vlaamse Wielerbond rekent zo maar eventjes 30 euro om een officieel attest af te leveren aan renners die een afwijking nodig hebben voor één product uit de dopinglijst. Toch merkwaardig dat in een tijd van internet een toestemming tot het gebruiken van een puffer of tablet, na screening door een longarts, én maanden op zich laat wachten én maar afgeleverd wordt na betalen van DERTIG euro...Is dit wel correct?

Nieuwe casino legt Knokke in schaduw

Terwijl Knokke klaagt over het zicht van windmolens op ... 12 km van de kustlijn zal men nu een casino bouwen van 100 meter hoog. Die goktent ( bouwvergunning mogelijk voor zo'n imposant gebouw??) zal tientallen appartementen letterlijk en figuurlijk overschaduwen. De financiële sky wordt the limit in Knokke..Vraag is of dit nog een voorbeeld is van goede ruimtelijke ordening...Geef mij toch maar de Zeeuwse kust; daar staat de natuur op de eerste plaats en niet het snelle geldgewin van de betonbaronnen..

828.000 euro subsidie voor Eeklo

Dankzij een stevig dossier en het lobbywerk van de Eeklose parlementairen Erik Matthijs en Paul Wille krijgt Eeklo 828.000 euro als subsidie voor de aankoop van natuurgebied (zes hectare) in het bpa fusieziekenhuis. Dit is een financiële meevaller die maakt dat de natuurgrond beter betaalbaar wordt. Eerlijkheidshalve willen we er ook aan toevoegen dat de aankoop van 6 ha natuurgrond mogelijkheden biedt om elders in de stad probleemzones te compenseren.

dank aan ministers Peeters en Van Mechelen! Dank aan milieudienst Eeklo en aan de Eeklose parlementairen

Sportkampen fiskaal aftrekbaar?!

Ook sportkampen voor kinderen tot 12 jaar worden fiskaal aftrekbaar. De juiste modaliteiten zijn nog niet bekend, maar deze beslissing was nodig en is dan ook toe te juichen.

NU NOG DE BETERE FISKALE AFTREKBAARHEID VAN SPONSORING !!!!!!!

Toegankelijkheidslabel

op voorstel van schepen Loete zal er een T-label ( label van toegankelijkheid ) voor winkels en openbare gebouwen worden uitgereikt in de stad Eeklo. Het is immers noodzakelijk dat  nieuwe en vernieuwde winkels en zaken toegankelijk zijn voor iedereen, jong en oud, valied of gehandicapt.

Watertoren verliest best zijn 'pluimen'

Stad Eeklo heeft een goed akkoord met één van de operatoren waardoor nu een GSM-mast wordt geplaatst op het voetbalstadion. De andere GSM-operatoren kunnen misschien leren uit dit voorbeeld waardoor de watertoren zijn vroegere glorie ( zonder kabels en antennen) kan terugwinnen.

OS niet in Vlaanderen

Het lachwekkende idee van Bart Somers ( OS in en rond Mechelen ??) wordt nu definitief afgevoerd door Bert Anciaux. Spijtig van die immense bedragen die werden betaald aan één studiebureau

 Sport moet betaalbaar worden

 Ook sportkampen moeten fiskaal aftrekbaar worden en dit voor kinderen tot 18 jaar.Dus niet alleen de jeugdkampen belonen maar ook de jeugdsportkampen.Sponsoring van sportclubs kan aantrekkelijker worden indien sponsorende bedrijven hun gift fiskaal gunstig kunnen inbrengen ( vb aan 130%°

 

SP.A maakt huisartsen belachelijk

De interim-voorzitter van de Sp.a mevrouw Gennez zal huisartsen een premie(tje) geven indien ze hun patiënten gezond houden. Alsof een huisarts de negatieve gevolgen van (lucht-)vervuiling, vette voeding, stress .. zomaar kan wegwerken. Het complete gebrek aan respect voor de huisartsgeneeskunde door de socialistische partijen leidt op korte termijn tot de doodsteek van de eerstelijnsgeneeskunde!

Structuurplan in Eeklo moet sneller en beter

Eeklo moet dringend werk maken van de voltooiing van het structuurplan. Dit is nodig voor zowel de Ring als voor het Industrieterrein als voor de verdere ontwikkeling van de woonfunctie in onze stad

 

 

Anciau nekt sport voor allen

Minister Anciaux heeft een zeer zware besparing doorgevoerd in de gemeentelijke sportdiensten. Het Bloso-jeugdsportcontract wordt immers niet meer hernieuwd.
Voeg daarbij het wegvallen van de gratis zaalwachter en de Vlaamse Regering verdient de rode kaart voor haar Sport voor Allen-beleid.
Ondertussen delen sommige minister(s) wat graag geld uit aan bevriende clubs. Vermoedelijk met het geld dat werd gespaard in de gemeentelijke sporthallen.

 

 

Milieuvriendelijke energie

Eeklo is dé Vlaamse koploper met de investeringen in windmolens en zonnepanelen.
Elke milieuvriendelijk geproduceerde stroom is een wapen tegen de toenemende CO2-uitstoot.
Alle Vlaamse gemeenten zouden dit voorbeeld moeten volgen en niet kankeren over het esthetisch karakter van dergelijke investeringen!

 

 

Kamer van Koophandel vergist zich alweer

De Kamer van Koophandel heeft Eeklo beoordeeld met een enquête die twee jaar geleden werd gehouden.Volgens de Kamer van Koophandel communiceert de stad onvoldoende.Nochtans kreeg Eeklo de Belgacomprijs omwille van de goede communicatie!Bovendien vindt de Kamer van Koophandel dat het verkeer beter moet.Wij vinden dat ook en hebben daarom de verbinding tussen N9 en N49 bepleit.Die verbinding ligt er ( misschien weet de Kamer dit nog niet)..Bovendien ijveren we mee voor de zuidelijke Ring rond Eeklo !!
Merkwaardig toch dat de Kamer van Koophandel de Stad NOOIT heeft gesteund in haar eisen voor betere wegen…

 

 

Alle gemeenten moeten een deel van de vennootschaps-
belastingen krijgen

De federale regering ontvangt veel meer geld van particulieren die een vennootschap hebben opgestart.De gemeenten hebben opcentiemen op de personenbelasting maar niet op de vennootschapsbelasting.Als de federale regering een klein deeltje van de opbrengst van de vennootschapsbelasting doorstort aan de gemeenten zijn alle financiële zorgen van de baan
Doen dus !!

 

 

Gezondheidszorg

In tegenstelling tot wat algemeen wordt beweerd is onze gezondheidszorg niet duur. Want naast de uitgaven zijn er ook de talrijke inkomsten. Voorbeelden : belastingen betaald door iedereen die actief is in de gezondheidszorg en door de farmaceutische bedrijven.

De NETTO-kost van onze gezondheidszorg is dan ook relatief klein.